Βρείτε μας!

Τηλέφωνο: 2384023533

Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης 2

Αγγλικά

Τα αγγλικά βρίσκονται παντού !

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με το ζήτημα της εκμάθησης ξένης γλώσσας.
Οι απαιτήσεις της εποχής καθιστούν απολύτως βασικό εφόδιο την επαρκή γνώση μιας τουλάχιστον ξένης γλώσσας αν όχι περισσοτέρων.
Οι γλώσσες που έχουν κυριαρχήσει και προηγούνται στην εκμάθηση είναι τα αγγλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά, η καθεμία για διαφορετικούς λόγους.

Τα αγγλικά είναι μια εύκολη στην εκμάθηση γλώσσα τόσο από γλωσσολογικής άποψης όσο και από το γεγονός ότι είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε αυτήν στην καθημερινότητά μας.

Τα αγγλικά βρίσκονται παντού!

Στα προγράμματα που παρακολουθούμε στην τηλεόραση, στη μουσική που ακούμε, στις ταινίες, στην επαφή μας με τους τουρίστες, στην αναζήτησή μας στις διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Η Αγγλική γλώσσα χαρακτηρίζεται ως lingua franca, η γλώσσα δηλαδή που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και να επικοινωνήσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στην εποχή της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας και του αστείρευτου βομβαρδισμού ειδήσεων, στο διαδίκτυο που αποτελεί κατά κύριο λόγο τη δημοφιλέστερη πηγή πληροφοριών, γνωρίζοντας αγγλικά, τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο 80% των ιστοσελίδων που έχουν δημοσιευθεί, καθώς είναι γραμμένες στην αγγλική γλώσσα. Με τη γνώση αυτή έχουν εξασφαλίσει τo εισιτήριο σε ατελείωτες πηγές πληροφοριών. Η γνώση της αγγλικής εξασφαλίζει επίσης και την εισαγωγή σε ξένα πανεπιστήμια σ’ όλο τον κόσμο.
Στις μέρες μας και ειδικότερα με την οικονομική κρίση τα παιδιά πρέπει ν’ αποκτήσουν γερά εφόδια ώστε να μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του εργασιακού τομέα στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Skip to content