Βρείτε μας!

Τηλέφωνο: 2384023533

Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης 2

Γερμανικά

Τα γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα !

Εύλογο είναι πως μια δεύτερη ξένη γλώσσα είναι προτέρημα αν όχι βασικό εφόδιο!
Μετά από έρευνες έχει αποδειχθεί ότι οι γλώσσες που κερδίζουν συνεχώς έδαφος παγκοσμίως μετά την Αγγλική είναι τα Γερμανικά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) το Νοέμβριο του 2010 το 22% των υποψηφίων επέλεξε να εξεταστεί στη Γερμανική Γλώσσα.
Επίσης, η Γερμανική αποτελεί, μετά την Αγγλική Γλώσσα, την επόμενη επιλογή για σπουδές στα Τμήματα Ξένων Γλωσσών και Φιλολογιών στα ελληνικά πανεπιστήμια, όπως φαίνεται από τον αριθμό των υποψηφίων στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Επιπλέον, τα γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό στο ελληνικό κοινό, από έγκυρο ελληνικό δημοσίευμα, μετά τις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία (με μικρή διαφορά από τη Μεγάλη Βρετανία) βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θέση, όσον αφορά τον αριθμό προσέλκυσης ξένων φοιτητών. Σύμφωνα με στοιχεία περισσότερα από 500 πανεπιστήμια σ’ όλο τον κόσμο (εκτός γερμανόφωνου χώρου), μεταξύ αυτών και το Πανεπιστήμιο Stanford στις Η.Π.Α. δίνουν τη δυνατότητα σε σπουδαστές να περατώσουν τις σπουδές τους στη Γερμανική γλώσσα.

Απ’ όλα τα παραπάνω λοιπόν είναι φανερό ότι η εκμάθηση ξένων γλωσσών δεν είναι απλά χρήσιμη αλλά απολύτως αναγκαία.
Ωστόσο, πέραν της αναγκαιότητας για εκμάθηση ξένων γλωσσών με τη γνώση μιας ξένης γλώσσας μπορούμε να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό μιας χώρας, να διαβάσουμε τους συγγραφείς της και να γνωρίσουμε τη δική τους κουλτούρα και τρόπο ζωής.
Βέβαια όλα αυτά χρειάζονται προσπάθεια, αρκετό χρόνο και αφοσίωση, όμως αυτά που κερδίζουμε από τη γλωσσομάθεια είναι τόσα πολλά που αδιαμφισβήτητα αξίζουν τον κόπο!

Skip to content