Βρείτε μας!

Τηλέφωνο: 2384023533

Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης 2

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ο ρόλος του κέντρου μας στην εκμάθηση γλωσσών είναι κάτι παραπάνω από μια απλή διδασκαλία. Διδάσκει και παιδαγωγεί καθώς βοηθά τα παιδιά ν’ αναπτύξουν πλήρως τις επικοινωνιακές τους ικανότητες  αλλά και γνώσεις πέραν της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας με διαπολιτισμικές επιρροές από διάφορες χώρες. Γι’ αυτό ακολουθούμε ένα συνεπές πρόγραμμα με σημείο εκκίνησης την εκμάθηση ξένων γλωσσών και εν συνεχεία με πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το κέντρο μας  απευθύνεται σε μαθητές με αξιώσεις και γονείς με πραγματικό ενδιαφέρον που ψάχνουν και την παραμικρή λεπτομέρεια, προβληματίζονται και αναζητούν με ποιοτικά κριτήρια το καλύτερο για το παιδί τους.

Ακόμα, θεωρούμε πως αυτή η ανάγκη που έχει δημιουργηθεί στα παιδιά μας πως πρέπει να συμμετέχουν σε εξετάσεις πολλών φορέων ταυτόχρονα, όπως για παράδειγμα όταν καλούνται να αποκτήσουν πιστοποίηση επιπέδου Β2, είναι κατάλοιπο προηγούμενων ετών που δεν ανταποκρίνεται στη σημερινή κοινωνία! Η κατοχή πολλών πιστοποιήσεων του ίδιου επιπέδου δεν προσφέρει τίποτα! Γι’ αυτό το λόγο προτρέπουμε μαθητές και γονείς να μην αναλώνονται σ’ αυτό το ατέρμονο και άσκοπο κυνηγητό αλλά να μελετούν και να συνεχίζουν τις σπουδές τους στα ανώτερα επίπεδα advanced και proficiency αποφεύγοντας τη σπατάλη χρόνου και χρήματος σε πολυάριθμα εξέταστρα.  Η αγορά εργασίας απαιτεί πολύπλευρη παιδεία των μαθητών γλωσσική και πολιτισμική. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών μας.

Αναλυτικότερα οι Πολιτισμικές εκδηλώσεις του κέντρου ξένων γλωσσών μας ξεκινούν το καλοκαίρι του 2009 και έκτοτε έχουμε πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές εκδρομές στο Λονδίνο και στη Βαρκελώνη.

Επιπλέον, έχουμε πραγματοποιήσει ημερήσιες εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα και στη Θεσσαλονίκη. Επισκεφθήκαμε την έκθεση αφιέρωμα στο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, παρακολουθήσαμε θεατρικές παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο, όπου οι μαθητές ήρθαν σε άμεση επαφή με τη ξένη γλώσσα που διδάσκονται βιώνοντας τη στην πράξη, και επισκεφθήκαμε και το μουσείο κινηματογράφου.

Ακόμη, στα πλαίσια της πολιτισμικής μας προσέγγισης των γλωσσών ήταν η θεατρική παράσταση που διοργανώσαμε ‘Τα άπαντα του WilliamShakespeare’ και ανεβάσαμε με πρωτοφανή επιτυχία!!

Κάθε σχολική χρονιά θέτουμε νέους στόχους και δίνουμε στους μαθητές μας ερεθίσματα για νέες ιδέες και προβληματισμούς. Η δική μας προσέγγιση στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών χαρακτηρίζεται πολύπλευρη και μαθητοκεντρική που δεν αποσκοπεί μόνο στην απόκτηση πτυχίων αλλά στην κατάκτηση της γνώσης.

Comments are closed.
Skip to content