Βρείτε μας!

Τηλέφωνο: 2384023533

Κέντρο Ξένων Γλωσσών & Δια Βίου Μάθησης 2

TED-Ed

TED-Ed Club

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια  μαθητές σε όλο τον κόσμο, που σημαίνει οι περισσότεροι νέοι που έχουν υπάρξει ποτέ στην ιστορία.

Και είναι αυτής της γενιάς η δημιουργικότητα, οι πράξεις, η τέχνη, η ποίηση, οι αντιδράσεις, οι ερωτήσεις, ο δικός τους κώδικας επικοινωνίας, τα όνειρά τους. Είναι οι ιδέες αυτής της γενιάς που θα ορίσουν το μέλλον του κόσμου μας. Η διατύπωση μια ιδέας μπορεί να εμπνεύσει εκατομμύρια. Αυτός είναι ο λόγος που ο οργανισμός TED-ed ξεκίνησε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο να δώσει το έναυσμα για τον εορτασμό των καλύτερων ιδεών των νέων ανθρώποων σε όλο τον κόσμο.

Ο σκοπός του TED-Ed.

Ο σκοπός του TED-Ed ήταν να δημιουργήσει νέους με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Έτσι ξεκίνησε ο θεσμός του TED-Ed clubs. Υποστηρίζει τους νέους στην αναζήτηση του πάθους τους, να μάθουν πώς να παρουσιάζουν τις ιδέες τους στους άλλους όντας μέλη ενός παγκόσμιου δικτύου μαθητών και να μοιραστούν τις ιδέες τους παρουσιάζοντας όπως και στις ομιλίες TED.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές αποκτούν επικοινωνιακές δεξιότητες και κριτική σκέψη, βελτιώνουν την ικανότητά τους να μεταδίδουν τις ιδέες τους  και κερδίζουν την ανεκτίμητη εμπειρία της παρουσίασης και τα οφέλη που αυτή προσφέρει. Η παρουσίασή τους κοινοποιείται στο κανάλι του TED-Ed club στο YouTube  και η ομιλία τους είναι προσβάσιμη από όλους σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία των μαθητών σ’ αυτή την παγκόσμια κοινότητα μπορεί να προστεθεί σ’ ένα βιογραφικό, σε μια αίτηση εγγραφής σε ένα  πανεπιστήμιο.

Πάνω από 2 δισεκατομμύρια νέοι άνθρωποι ενθαρρύνονται να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να τις μοιραστούν με όλο τον κόσμο και οι μαθητές του Κέντρου Ξένων Γλωσσών μας είναι μέλη αυτής της παγκόσμιας κοινότητας! Θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα αποκτήσουν εφόδια για το μέλλον τους με ένα βιογραφικό που θα έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται με την απόκτηση δεξιοτήτων του 21ου αιώνα.

Skip to content